Odwiedzając tę ​​stronę, należy dopuścić stosowanie plików cookie. Więcej na temat naszej polityki cookies.

Żeliwo ЧНМ1,2

Oznaczenia

Nazwa Wartość
Oznaczenie GOST cyrylica ЧНМ1,2
Oznaczenie GOST łaciński ChHM1,2
Transliteracji ChNM12
Chemicznych elementów ZrНMo1,2

Opis

Żeliwo ЧНМ1,2 zastosowanie: do produkcji odlewów dla przemysłu lotniczego.

Uwaga

Zmodyfikowany termostabilna żeliwo szare.

Standardy

Nazwa Kod Standardy
Odlewów o specjalnych właściwościach (żelazo i stal) В83 OST 1 90077-72

Skład chemiczny

Standard C S P Mn Cr Si Ni Fe Mo
OST 1 90077-72 3-3.5 ≤0.1 ≤0.3 0.6-0.9 ≤0.4 1.7-2.4 1.5-2.2 Resztę 0.8-1.5
Fe - podstawa.
OST 1 90077-72 zezwala na zadowalające właściwości mechaniczne i mikrostruktura następującym odchylenia skład chemiczny: węgla ± 0,10%, chromu, molibdenu, krzemu, niklu, miedzi, 0,2% każdy.

Właściwości mechaniczne

σB, Mpa Twardość brinella, Mpa
Odlewy w OST 1 90077-72
≥275 240-320

Opis symboli mechanicznych

Nazwa Opis
σB Wytrzymałość na rozciąganie

Technologiczne właściwości

Nazwa Wartość
Makrostruktury i zanieczyszczenie Widok pęknięcia odlewów w OST 1 90077-72 musi być gęsta, dobrze, jasno-szary, bez oznak отбела. Powierzchnia odlewów musi być oczyszczona z piasku i пригара. Kanały odlewnicze, выпора, zatok, przyrosty i ужимины powinny być обрублены lub pozbawić абразивом w granicach tolerancji według rysunku. Неслитины, pęknięcia i przejściowe umywalki nie są dozwolone.
mikrostruktury Według OST 1 90077-72 mikrostruktura odlewów po starzenia powinna składać się z perlitu i acicular sorbitolu, grafitu drobnego płytowego i punktowego, jak i poszczególnych zanieczyszczeń trudne фосфидно-węglika эвтектики.
Funkcje obróbki cieplnej Według OST 1 90077-72 odlewy z żeliwa modyfikowanego poddaje naturalnego lub sztucznego starzenia się, obejmującego obróbki cieplnej w temperaturze 550-600°C w ciągu 3,0-4,0 godzin (w zależności od grubości ścianki odlewów).

Nasz konsultant pozwoli Ci zaoszczędzić czas

+49(1516) 758 59 40
Telegram:
WhatsApp:

Subskrypcja

Specjalne oferty i rabaty. :)